tisdag 19 juli 2011

11 1/2 veckor gammal

Den senaste veckan har vi tagit miljöträningen till nya nivåer, vi har åkt buss och gått på stan. Vi tränar även på att inte hälsa, men någon gång händer det att det kommer fram någon som vill klappa och tycker hon är söt. Då får hon värsta självförtroende kicken och går jättestolt och kaxigt framåt igen. Men återigen blir hon ignorerad av flertalet människor och då känner hon sig liten och obetydlig igen. 
När stadsbesöket närmande sig sitt slut lyckades hon äntligen kissa lite bakom ett cykelställ. Under tiden gick Henrik för att hämta bilen, vi stod kvar och tittade på en stor nyfiken schäferkorsning enda tills Alice såg vår vinröda volvo v50. Släppte hon allt och sprang fram till bilens baklucka där visade hon väldigt tydligt att hon ville att hon ville in i sin bilbur och sova.

Nästa stadsbesök valde vi att ta bussen in så hon skulle få träna lite på att åka kollektivt  men även så matte och husse kan ta ett glas öl/vin till maten.


Alice och jag framför Örebro slott


Vi var ute och åt i går kväll då fick Alice självklart följa med, först var hon lite vild med sen somnade hon så sött under bordet.


Henrik och Alice sitter och väntar på bussen, här är hon väldigt trött efter en lång eftermiddag på stan.

Alice har visat sig vara väldigt lättlärd nu kan hon:
* sitt
* ligg 
* stanna (vid sitt, jag backar undan, ögonkontakt, kom hit)
* varsågod (ögonkontakt därefter varsågod, vid mat eller fri lek)
* tass (hight 5 när jagsäger tass och håller upp handen)


Vi har lärt oss att åka hiss, fint...


...och vilt!


Det händer att hon får som vi kallar det "valp-damp" detta innebär att valpen springer målöst med intälld svans, runt i cirklar, 360 graders vändningar, skäller och hugger efter allt hon ser. Som tur är förekommer detta fenomen enbart i  ca 15min (känns som en timma) när det sker på olämplig plats. Exempelvis mitt på stan utanför en guldsmedsbutik som jag gått in i och Henrik (stackars) står ute med henne. Då utan förvarning är det något som utlöser valp-dampet, en man går förbi och säger surt att hunden har fått rabies!


Kliandet i tänderna är oförändrat, Alice massakerar allt i hennes väg som tur var fick hon en pappkartong. Dessförinnan gick hon loss på gipsväggen och vägglisten men nu stinker allt detta ättika  och hon provsmakar resten av heminredningen. 


Massakera mjukisdjurs-kanin


Den blicken säger allt...

Massakera bubbelplast som nya kameran låg i (denna ska förhoppningsvis fånga Alice pigga rörelser)


Alice laddar för att antingen: 
bita mig i näsan/göra tandkort på kameralinsen

Alice ligger sött på sin kudde och är den fina goa underbara lilla hund som hon egentligen är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar